Bosc Vertical al Caixa Forum de Barcelona

Última modificación:

Descobreix l’increïble projecte Bosc Vertical Caixaforum, una combinació innovadora d’arquitectura i naturalesa que crea un entorn urbà sostenible i verd. Amb una superfície total de 755 m², aquest bosc vertical consta de dues parts principals: 535 m² de superfície vegetada en la façana i 220 m² de tancaments.

El projecte aconsegueix una altura màxima de 12 metres i un ample màxim de 50 metres. Per a garantir la seva estabilitat, s’utilitza una sòlida estructura metàl·lica autoportant composta per 45 tones d’acer galvanitzat. Aquesta estructura compta amb 22 pòrtics verticals formats per perfils tubulars de 140×140 mm, distribuïts en 4 nivells d’altura de 2,5 metres cadascun.

La superfície de façana vegetada mixta abasta 535 m² i inclou diferents elements. S’utilitzen 450 m² de mòduls hidropònics amb substrat de llana de roca, la qual cosa permet conrear una àmplia varietat de plantes. A més, s’empren 85 m² de plantes enfiladisses que creixen sobre una malla metàl·lica, brindant un aspecte verd i natural a l’estructura. També se suspenen 15 arbres de gran grandària sobre la façana, composts per 9 espècies diferents, afegint bellesa i diversitat al projecte. En total, s’utilitzen al voltant de 22 000 plantes, que inclouen 7 espècies de plantes enfiladisses, 13 espècies penjants i 20 espècies arbustives.

Per a garantir un reg adequat de totes les plantes, s’implementa un sistema de reg per degoteig. Aquest sistema consta d’11 sectors de reg i utilitza 500 metres lineals de canonada de reg per degoteig. A més, s’instal·len 2 bombes per a la recirculació i fertirrigació de l’aigua. És important destacar que el projecte busca ser autosuficient en el consum d’aigua. Per a aconseguir-ho, s’empren 13 dipòsits d’acumulació de 2000 litres cadascun, situats a l’interior de l’estructura autoportant. Això permet una autonomia de reg de fins a 15 dies, i fins i tot 7 dies durant els mesos més secs.

A més, el projecte Bosc Vertical Caixaforum contempla la restauració de 360 m² de superfície de façana, retornant la bellesa i funcionalitat a l’estructura i promovent la sostenibilitat i la presència de la naturalesa en entorns urbans.

En resum, el Bosc Vertical Caixaforum és un impressionant projecte que integra la vegetació en l’arquitectura de manera innovadora. Amb la seva sòlida estructura metàl·lica, àmplia varietat de plantes i sistema de reg eficient, aquest projecte demostra com és possible combinar la bellesa natural amb la vida urbana de manera sostenible. No et perdis l’oportunitat d’explorar aquest increïble bosc vertical a Barcelona, submergeix-te en la bellesa de la naturalesa i descobreix com l’arquitectura i el paisatgisme es fusionen en perfecta harmonia en el cor de la ciutat. Meravella’t amb el primer bosc vertical amb arbres en suspensió de Barcelona en Caixaforum Barcelona!