Descobreix l'increïble bosc vertical de Barcelona amb arbres en suspensió!

Façana CaixaForum abans.
Façana CaixaForum abans.

 

 

Un oasi verd al cor de la ciutat: coneix el projecte pioner a CaixaForum Barcelona.

 

El primer bosc vertical amb arbres en suspensió de Barcelona és una gran obra d'enginyeria creada per un centenar de professionals que vol ser un element d'unió entre la ciutat i la muntanya. El jardí té una desena d'arbres i més de 19.000 plantes que serviran de refugi per a ocells i per a alguns animals pol·linitzadors beneficiosos per al planeta

Naturalesa a la ciutat: descobreix com aquest bosc vertical revoluciona la relació entre la ciutat i la muntanya.

Es tracta d'un projecte conjunt de la Fundació La Caixa, Fira Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona i s'ha instal·lat a l'entrada de Caixaforum Barcelona per celebrar el vintè aniversari d'aquesta entitat cultural. El jardí vertical ha estat coordinat en l'àmbit tècnic per els nostres professionals de Babilon Jardineria Vertical i sota la supervisió de Dani Lacueva.

Projecte virtual CaixaForum
Projecte virtual CaixaForum

Una desena d'arbres i 19.000 plantes en 535 m²

 

El bosc s'ha instal·lat a la paret de l'antic Palau de la Metal·lúrgia, al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i ocupa una superfície de 535 metres quadrats. El jardí consta d'una desena d'arbres de grans dimensions i més de 19.000 plantes. Segons la directora general adjunta de la Fundació La Caixa, Elisa Duran, el bosc permetrà apreciar el que no es veu normalment: "el que passa sota la terra".

 

Duran assegura també que amb el nou bosc es vol obsequiar a la ciutat amb un "organisme viu o canviant" que es transformarà amb les estacions de l'any. El conjunt té 12 metres d'alçada i 50 d'ample.

Sostenibilitat en acció: El primer bosc vertical de Barcelona es regarà amb aigües pluvials.

 

La sostenibilitat juga "un paper clau" i per això s'ha fet l’elecció botànica ordenada segons la necessitat hídrica de les espècies. A més, té un sistema d'última generació de recollida d'aigües pluvials i aprofitament de l'aigua de reg que "permet optimitzar els recursos hídrics".

 

No et perdis l'oportunitat d'explorar aquest increïble bosc vertical a Barcelona! Submergeix-te en la bellesa de la naturalesa i descobreix com l'arquitectura i el paisatgisme es fusionen en perfecta harmonia en el cor de la ciutat. Aquest projecte innovador ens mostra que és possible crear espais verds sorprenents i sostenibles en entorns urbans. Meravella't amb el primer bosc vertical amb arbres en suspensió de Barcelona al CaixaForum de Barcelona!

Que diuen de nosaltres

 

Pulmó verd 

Montjuïc planta el primer bosc vertical urbà amb arbres en suspensió de Barcelona 

Neix al CaixaForum el primer bosc vertical de Barcelona

 

Fins ara havíem vist jardins verticals en parets mitgeres d'edificis. Barcelona acaba d'estrenar el seu primer bosc vertical. Està situat al costat del CaixaForum, en una paret de 535 m2 del pavelló de la Metal·lúrgia del recinte de la Fira, a Montjuïc.

Es tracta un conjunt de vegetació mediterrània i 9 arbres subjectats en una paret de 50 metres de llarg i 12 d'alçada. Hi ha 19.000 plantes de 104 espècies, la majoria d'autòctones com espígol, sàlvia i romaní.

  

 

INTERVENCIÓN PIONERA

 

El CaixaForum de Barcelona planta el primer bosque vertical con árboles en suspensión. 

 

 

Barcelona tindrà el

 

primer bosc vertical

 

amb arbres en

 

suspensió.

  

 

 

 

El primer jardín vertical de

 

Barcelona incluye

 

decenas de árboles en

 

suspensión